Euro Americana Chart - November 2015: #3
Euro Americana Chart - December 2015: #2
Euro Americana Chart - Yearlist 2015: #7
Euro Americana Chart - January 2016: #5

I appologize to all my American amigos that these review-quotes are all in Dutch, but I'll be more than happy to translate 'em for y'all next time we meet. -JH-

"Prachtplaat … Er zijn nog twee maanden te gaan, maar het beste Americana-album van Nederlandse bodem zou wel eens gemaakt kunnen zijn door Jack Hustinx & The Southern Aces. Sterker nog, met "Over Yonder" kan hij zich zelfs in Texas met de besten meten."
(John Gjaltema – AltCountry.nl)

"… een verbluffend mooi album. Het is een voortzetting van de sound van de Shiner Twins, met dit keer nóg meer ruggegraat dan we al gewend waren. Het resultaat is on-Nederlands goed. Internationale klasse!" (Sjoerd Punter – AltCountryForum.nl)

"… een van dé platen van het jaar 2015 … kwalitief ontzettend hoogstaand … Er valt hier zoveel fraais te beleven, niet normaal meer! … Wélk een doorstart na de Shiner Twins, chapeau!"
(Benny Metten – CtrlAltCountry.be & Muziekwereld.com)

"De Brabander heeft met "Over Yonder" een plaat afgeleverd waar ik mijn petje voor afneem … een prachtplaat vol doorleefde Americana-liedjes." (Harry de Jong – Lust For Life magazine)

"Het is de combinatie van slijtvaste songs, de smaakvolle instrumentatie en fraaie zangkoortjes die deze prachtplaat, ondanks de verschillende opname-locaties en stilistische diversiteit, als een coherent geheel doet klinken. Vakmanschap is meesterschap."
(Marcel Haerkens – Jazzism magazine)

"Een formidabele folkroots/Americana-plaat waarbij superlatieven tekort schieten!"
(Peter Jacobs – KeysAndChords.com)

"Die nieuwe plaat "Over Yonder" is geweldig geworden, een heerlijke plaat."
(Jan Donkers – Gonzo’s Return – Kix Radio – kxradio.3fm.nl)

"Hij lijkt hiermee misschien wel het beste Americana-album van Nederlandse bodem óóit afgeleverd te hebben …" (Eric Corton – Met Het Oog Op Morgen – NOS Radio-1)

"Dit is niet zomaar een zanger uit Nederland die graag interessant wil doen met een cliché-bandnaam … Knap is dat Hustinx aan bijna elk nummer een "twist" weet te geven, waardoor het extra diepte krijgt … Tegen de roots-liefhebbers kan ik alleen maar zeggen: koop dit album."
(Peter Urbanus – WrittenInMusic.com)

"Over Yonder" is een album dat als geheel indruk maakt, met Hustinx als de architect van een reeks bevlogen rasmuzikanten. Hustinx speelt geen roots en Americana, hij is het."
(Eric van den Bosch / Prikkie – FileUnder.nl)

"De kwaliteit van "Over Yonder" is overdonderend … Hustinx is erin geslaagd een tijdloos en hoogstaand album toe te voegen aan zijn toch al indrukwekkende discografie … Heel knap gedaan!" (Joost Festen – 8weekly.nl)

"Op zijn beste momenten doet hij denken aan Ry Cooder’s betere rootsplaten. En net zoals Cooder zelf nooit echt werd weggezongen door betere zangers als Terry Evans of Bobby King, blijft Hustinx prima overeind naast Malford Milligan. Het maakt Over Yonder een van de beste Nederlandse rootsplaten van 2015 …" (Pieter Wijnstekers – Heaven Magazine)

"De zanger-gitarist en de zijnen pakken vanaf de eerste maat even spontaan als intens uit … een organisch ademend Americana-album waarop hij opnieuw zijn buitengewone klasse bewijst."
(Ruud Heijjer – Kippenvel.net)

"Hustinx heeft samen met zijn muzikale vrienden een magnifiek album opgenomen, wat voor mij een van de allerbeste roots-albums van de laatste jaren is." (Wil Wijnhoven – BluesBreeker.nl)

"… het wachten meer dan waard geweest … van grote schoonheid … kippenvel op de armen … Dit is een CD van de buitencategorie." (Jan van Eck – BluesnRootsCorner.nl)

"Het resultaat is een geweldig album met twaalf prachtige blues- en rootsnummers, goed geschreven, goed opgebouwd en prima uitgevoerd. Met Jack Hustinx hebben we een blues/roots-artiest van wereldklasse. Zulke mensen moeten worden gekoesterd."
(Eric Campfens – Blueszine.nl & Barnowlblues.punt.nl)

"Het flirten met zwarte muziek is het meest spannende en verrassende deel van de plaat … De kracht van dit album is niet zozeer afkomstig van de muzikanten uit Austin en New Orleans, nee, de voornaamste pluspunten komen gewoon van de Eindhovenaar zelf, die lekker op dreef is en over de juiste vocalen voor dit genre beschikt." (Maurice Dielemans – KindaMuzik.net)

"Doorleefd, traditioneel en eerlijk." (Hans Schiffers – Schiffers FM – NPO Radio-2)

"… een knap en veelzijdig album waarop gevoelens en verhalen afgemeten en juist worden overgebracht, met het Austin TX – gevoel als rode draad door alles heen."
(Eric Schuurmans - Rootstime.be)

"Op Over Yonder staan twaalf originelen in een mix van zuiderse Americana, en vakwerk is het allemaal." (Antoine Légat – Back To The Roots magazine)

"Over Yonder is een prachtig rootsalbum. Lang leve deze Amerikaans/Nederlandse muzikale samenwerking." (Gerrit Schinkel – BluesMagazine.nl – Drimble.nl)

"Over Yonder ruikt naar de katoenvelden uit het diepe Zuiden van Amerika, alsof Jack daar als kind tussen die stekelige struiken opgroeide … Dit album smaakt naar meer, mis het niet !!!"
(Paul Jonker – RealRootsCafe.com)

"Dit mooie Brabants/Texaanse werkje doet niet zelden terugdenken aan het werk van Doug Sahm, ook zo’n muzikale veelvraat die alle invloeden uit de zuidelijke VS wist om te bouwen naar een eigen geluid." (Jurgen Vreugdenhil – PlatoMania.eu)

"Over Yonder is een prachtige, authentieke rootsplaat van Nederlands/Amerikaanse bodem."
(Theo Volk – MusicMeter.nl – MusicThatNeedsAttention.blogspot.nl)

"Hustinx verlaat het pad van de Blues bijna volledig en nestelt zich tussen de groten van de roadsongs en de Americana." (Gerry Jungen – Bluesbox – Arrow Classic Rock)

"Een zorgvuldig geproduceerd album van grote klasse."
(Frank van de Muijsenberg – Frits Magazine)

"Hustinx biedt een prachtig overzicht van de Amerikaanse muziek en blijkt daarbij van vele markten thuis. Met Over Yonder brengt Jack Hustinx een plaat die zich kan scharen in de top van wat de Nederlandse roots-scene te bieden heeft." (Karst Jaarsma – FestivalInfo.nl)

"Een echte parel die niet in je collectie mag ontbreken!"
(Monique Chaigneau – Track Magazine)

"De productie is sterk, de teksten zijn geslepen en het gitaarwerk is om van te smullen. Het zijn stuk voor stuk formidabele muzikanten, die met zijn werk wegwijs weten. Jack Hustinx & The Southern Aces is een band van wereldformaat." (Nicky Moeken – Gitaar Plus magazine)

"Over Yonder staat inmiddels hoog genoteerd in de Euro Americana Chart, duikt ongetwijfeld op in menig jaarlijstje en is niet alleen een verplicht-aanschaf-album voor iedereen die houdt van authentieke rootsmuziek. Het is een ruim assortiment gebak  waar je vingers en duimen bij aflikt."
(François Braeken – BealeStreet.be)

© Jack Hustinx 2016